Välkommen till en plats för hållbar hälsa, personlig utveckling och stillsam återhämtning mitt i den vackra nordskånska naturen!

Det finns så många olika former av yoga. Med åren har min nisch blivit den lugna och härliga yinyogan. För mig handlar yogan numera främst om att komma i kontakt med sig själv, att öka sin medvetenhet, att lyssna på sin egen inre röst och att ha mod att följa sin inre kompass.   För att nå dit behöver vi stilla oss och tona ner bruset av tankar i huvudet. Här hjälper yogan oss med rörelser, långa andetag, mindfulnessövningar och enkla meditationer.

Hos mig yogar du i en liten grupp (max 10 personer) i naturnära lokaler som är inredda för att skapa lugn och stillhet. Du får ett personligt bemötande och är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet av yoga.

Yoga under vårterminen 2023

Yinyoga

Måndagar kl. 19-20.30.

Onsdagar kl. 18.30-20.00.

Torsdagar kl. 18-19.30.

Söndagar kl. 17-18.30.

Terminen pågår vecka 2-13. Alla grupper är fullbokade.

Yinyoga special

Tisdagar kl. 18.30-20.30 vid fyra tillfällen.

Grupp 1: 10/1, 31/1, 21/2 och 14/3. Fullbokat

Grupp 2: 17/1, 7/2, 28/2 och 21/3. Fullbokat

Fyra härliga kvällar med 2 timmar fyllda av yinyoga och kryddade med t.ex.  mjuka yogarörelser, någon vilsam Restorative-position, djupt återhämtande Yoga Nidra, guidad meditation, inspirerande ord och toner. Det blir olika teman och innehåll varje gång.  Fina tillfällen att låta kropp och hjärna få vila och ditt inre rum att få näring.

Tysta retreatdagar

Lördagar kl 9.30-15.30.

4 februari Tyst retreatdag – Vintervila. 3 lediga platser

11 mars Tyst retreatdag – Vårinspiration Gott om plats

Inspirerad av naturens årstidsväxlingar bjuder jag in till härliga dagar för återhämtning och påfyllning av kraft och energi. Dagen inleds och avslutas på yogamattorna och däremellan äter vi lunch och tar en skogspromenad där jag guidar i olika övningar. Dagen genomförs i tystnad vilket är vilsamt, ljuvligt och skönt både för kropp och sinne. Yogan består av mjuka rörelser, yinyoga, restorative yoga och yoga nidra. Du får njuta av tystnaden, miljön, naturen och kontakten med dig själv

Så här ser programmet för de tysta retreatdagarna ut:

Samling framför braskaminen med te/kaffe och frukt. Jag berättar om dagen och vi får prata en stund. Sedan går gruppen in i tystnad och jag börjar att guida er genom dagen på ett lugnt och stillsamt sätt.

Vi tillbringar drygt två härliga timmar på yogamattorna. Det blir sköna yinyogapositioner där vi får både vila och fylla på med energi.

Vegetarisk lunch som vi äter tillsammans i tystnad. En stunds egentid innan och efter lunchen.

Lugn skogspromenad i tystnad och närvaro. Jag guidar och vi låter oss inspireras av naturen runt oss.

Vi återvänder till yogamattorna och får uppleva återhämtande Restorative Yoga och djupt vilsam Yoga nidra.

Pris 700 kr per dag. Anmäl via sms till 072 3071675

Vad är yinyoga?

Vi bjuder in kroppen till sittande och liggande positioner där vi stannar i flera minuter. Det är välgörande både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet. Yinyoga är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. När kroppen placeras i enkla positioner under relativt lång tid stimuleras både fascian och de olika meridianerna i kroppen. Fascian håller ihop hela vår kropp och med åren blir den ofta stel, stram och torr. Yinyogan hjälper oss att mjuka upp fascian. Att skapa ett fritt och fint energiflöde i kroppen genom att stimulera meridianerna är en av yinyogans ursprungliga idéer. Det är därför vi kan känna oss både lugna och energipåfyllda efter ett yinyogapass. Tänk om det faktiskt är så att vi behöver skapa utrymme i våra liv där vi kan gå ner i varv för att på så sätt frigöra den inneboende energi som vi alla har inom oss?  Yinyogans långsamhet erbjuder möjlighet att låta bruset i huvudet stilla sig och hitta kontakten med sig själv.

Sociala medier

Jag finns på Instagram på vigenstorpyoga och på Facebook på Vigenstorp Yoga & Mindfulness.
För aktuell information: Följ gärna min sida Vigenstorp Yoga & Mindfulness på Facebook