Välkommen till en plats för hållbar hälsa, personlig utveckling och stillsam återhämtning mitt i den vackra nordskånska naturen!

Det finns så många olika former av yoga. Med åren har min nisch blivit den riktigt lugna yogan. För mig handlar yogan numera främst om att komma i kontakt med sig själv, att öka sin medvetenhet, att lyssna på sin egen inre röst och att ha mod att följa sin inre kompass.   För att nå dit behöver vi stilla oss och tona ner bruset av tankar i huvudet. Här hjälper yogan oss med rörelser, långa andetag, mindfulnessövningar och enkla meditationer.

Hos mig yogar du i en liten grupp (max 10 personer) i naturnära lokaler som är inredda för att skapa lugn och stillhet. Du får ett personligt bemötande och är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet av yoga.

Yogakurser under höstterminen 2022

Yinyoga

Måndagar kl. 19-20.30. FULLT

Onsdagar kl. 18.30-20.00. FULLT

Torsdagar kl. 18-19.30. FULLT

Söndagar kl. 17-18.30. FULLT

Terminen startar i vecka 36 och håller på i 12 veckor. Pris 1900 kr.

I mitten av augusti kontaktar jag alla som är anmälda och om du inte vill behålla din plats så är det möjligt att avboka sig fram till 19 augusti. Betalning sker inte förrän i slutet av augusti.

Det finns en reservlista till kurserna i yinyoga och om du vill stå på den så är du välkommen att skicka ett sms till mig. 072 3071675.

Yinyoga special

Tisdagar kl. 18.30-20.30 vid fyra tillfällen. Pris 1000 kr.

Grupp 1: 13/9, 4/10, 25/10 och 15/11. FULLT

Grupp 2: 6/9, 27/9, 18/10 0ch 8/11. 2 lediga platser

Grupp 3: 20/9, 11/10, 1/11, 22/11. Ny grupp, gott om lediga platser

Fyra härliga kvällar med 2 timmar fyllda av yinyoga och kryddade med t.ex.  mjuka yogarörelser, någon vilsam Restorative-position, djupt återhämtande Yoga Nidra, guidad meditation, inspirerande ord och toner. Det blir olika teman och innehåll varje gång.  Fina tillfällen att låta kropp och hjärna få vila och ditt inre rum att få näring. Pris 1000 kr

I mitten av augusti kontaktar jag alla som är anmälda och om du inte vill behålla din plats så är det ok att avboka sig fram till 19 augusti. Betalning sker inte förrän i slutet av augusti.

Bonus; Alla som anmäler sig till Yinyoga eller Yinyoga special får vid terminens början en 60 minuter lång film där jag leder yinyoga samt en ljudfil med guidad meditation.

Vad är yinyoga?

Vi bjuder in kroppen till sittande och liggande positioner där vi stannar i flera minuter. Det är välgörande både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet. Yinyoga är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. När kroppen placeras i enkla positioner under relativt lång tid stimuleras både fascian och de olika meridianerna i kroppen. Fascian håller ihop hela vår kropp och med åren blir den ofta stel, stram och torr. Yinyogan hjälper oss att mjuka upp fascian. Att skapa ett fritt och fint energiflöde i kroppen genom att stimulera meridianerna är en av yinyogans ursprungliga idéer. Det är därför vi kan känna oss både lugna och energipåfyllda efter ett yinyogapass. Tänk om det faktiskt är så att vi behöver skapa utrymme i våra liv där vi kan gå ner i varv för att på så sätt frigöra den inneboende energi som vi alla har inom oss?  Yinyogans långsamhet erbjuder möjlighet att låta bruset i huvudet stilla sig och hitta kontakten med sig själv.

HEM till DIG

En härlig retreatdag i närvaro med dig själv. En dag i kontakt med kropp, själ och känsla i både rörelse och stillhet.

Dag och tid: Lördag 3 september 2022 kl. 9-16.30

Plats: Ormakullagården Älmhult

Dagens innehåll

Skogsbad

Vi startar dagen med ett skogsbad där vi får sakta ner och uppleva naturen i närvaro med alla våra sinnen. Vi strosar långsamt och i tystnad, sitter med ryggen mot ett träd, lyssnar på fågelsång och upptäcker färger och former i naturen. Ett härligt sätt att landa i kroppen och att med naturens hjälp hitta kontakt med sig själv.

BURN – fridans

Låt kroppen uttrycka sig precis som den vill. Låt musiken leda dig på en resa där du släpper alla krav och följer vad som händer hos dig i nuet. En dans där dina uttryck är det rätta och det inte finns någon koreografi. Var och en dansar för sig men får kraft av energin i gruppen. Kanske vill du ligga ner på en matta och andas i stillhet, kanske vill du hoppa upp och ner och skrika eller röra dina höfter i sensuella cirklar – allt är välkommet.

Närvaro med Tantra

I den tantriska filosofin anser man att allt och alla hör ihop. Vi kommer göra olika tantriska övningar för att skapa mer kontakt med oss själva och med varandra. Du kommer att få chansen att möta dig själv på olika sätt, både i stillhet och rörelse. Övningarna vi gör kommer främst ha syftet att få dig att känna dig fullt närvarande med dig själv och gruppen. 

Yinyoga

Vi rundar av dagen genom att åter rikta blicken inåt och bjuda kroppen på vilsamma positioner där vi stannar i flera minuter. Yinyoga är långsamt/stillsamt/återhämtande och erbjuder möjlighet att lyssna på sin egen inre kloka röst.  Som avslutning bjuds du på en guidad meditation i form av en Yoga Nidra.

Ledare:

Lise-Lotte Johansson. Utbildare, yinyogalärare, coach och skogsbadsinstruktör.

Zara Tall. Tantraterapeut, livscoach, reikihealer och yogalärare. 

Pris och anmälan:

1200 kr. Det ingår lunch från Café Muff samt fika/snacks på för och eftermiddag.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till liselottejohanssonn@gmail.com. Det finns 15 platser.

Varmt välkommen!

Sociala medier

Jag finns på Instagram på vigenstorpyoga och på Facebook på Vigenstorp Yoga & Mindfulness.
För aktuell information: Följ gärna min sida Vigenstorp Yoga & Mindfulness på Facebook