Välkommen till en plats för hållbar hälsa, personlig utveckling och stillsam återhämtning mitt i den vackra nordskånska naturen!

Det finns så många olika former av yoga. Med åren har min nisch blivit den lugna och härliga yinyogan. För mig handlar yogan numera främst om att komma i kontakt med sig själv, att öka sin medvetenhet, att lyssna på sin egen inre röst och att ha mod att följa sin inre kompass.   För att nå dit behöver vi stilla oss och tona ner bruset av tankar i huvudet. Här hjälper yogan oss med rörelser, långa andetag, mindfulnessövningar och enkla meditationer.

Hos mig yogar du i en liten grupp (max 10 personer) i naturnära lokaler som är inredda för att skapa lugn och stillhet. Du får ett personligt bemötande och är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet av yoga.

Yogakurser under höstterminen 2022

Yinyoga

Måndagar kl. 19-20.30.

Onsdagar kl. 18.30-20.00.

Torsdagar kl. 18-19.30.

Söndagar kl. 17-18.30.

Terminen pågår vecka 36- 47. Alla grupper är fulla.

Yinyoga special

Tisdagar kl. 18.30-20.30 vid fyra tillfällen.

Grupp 1: 13/9, 4/10, 25/10 och 15/11.

Grupp 2: 6/9, 27/9, 18/10 0ch 8/11.

Grupp 3: 20/9, 11/10, 1/11, 22/11.

Fyra härliga kvällar med 2 timmar fyllda av yinyoga och kryddade med t.ex.  mjuka yogarörelser, någon vilsam Restorative-position, djupt återhämtande Yoga Nidra, guidad meditation, inspirerande ord och toner. Det blir olika teman och innehåll varje gång.  Fina tillfällen att låta kropp och hjärna få vila och ditt inre rum att få näring.

Vårterminen 2023 börjar i vecka 2.

Anmälan: Under vecka 45 får höstterminens deltagare möjlighet att anmäla sig. Under vecka 46 kontaktar jag alla som finns på väntelistan och den 21 november släpper jag eventuella lediga platser.

Du är varmt välkommen att anmäla ditt intresse för yinyoga i Vigenstorp genom att ställa dig på väntelistan. Skicka ett sms till Lise-Lotte 072 3071675.

Vad är yinyoga?

Vi bjuder in kroppen till sittande och liggande positioner där vi stannar i flera minuter. Det är välgörande både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet. Yinyoga är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. När kroppen placeras i enkla positioner under relativt lång tid stimuleras både fascian och de olika meridianerna i kroppen. Fascian håller ihop hela vår kropp och med åren blir den ofta stel, stram och torr. Yinyogan hjälper oss att mjuka upp fascian. Att skapa ett fritt och fint energiflöde i kroppen genom att stimulera meridianerna är en av yinyogans ursprungliga idéer. Det är därför vi kan känna oss både lugna och energipåfyllda efter ett yinyogapass. Tänk om det faktiskt är så att vi behöver skapa utrymme i våra liv där vi kan gå ner i varv för att på så sätt frigöra den inneboende energi som vi alla har inom oss?  Yinyogans långsamhet erbjuder möjlighet att låta bruset i huvudet stilla sig och hitta kontakten med sig själv.

Sociala medier

Jag finns på Instagram på vigenstorpyoga och på Facebook på Vigenstorp Yoga & Mindfulness.
För aktuell information: Följ gärna min sida Vigenstorp Yoga & Mindfulness på Facebook