Välkommen till en plats för hållbar hälsa, personlig utveckling och stillsam återhämtning mitt i den vackra nordskånska naturen!

I Vigenstorp, mellan Osby och Älmhult, erbjuder jag aktiviteter under rubriken Vigenstorp Yoga & Mindfulness. För mig handlar yoga främst om att tona ner det inre bruset och att hitta en större klarhet och en ökad känsla av närvaro och medvetenhet. Detta kan vi göra genom rörelser, medveten andning, mindfulnessövningar och enkla meditationer. Yogan kan bidra till en starkare och mer rörlig kropp, ökad självinsikt, personlig utveckling, återhämtning och hållbar hälsa. Välkommen hem till dig själv!

Kalender för Vigenstorp Yoga & Mindfulness

September

Start av höstens 12-veckors yogakurser i vecka 37 och start av höstens 4-veckors yogakurser i vecka 39.

Oktober

Dagretreat. 20 oktober.

Yogadag på Friskis i Älmhult 6 oktober

November

Start av nya 4-veckors yogakurser i vecka 45.

Yinyoga & Mindfulness på Friskis & Svettis i Älmhult på lördagar vid fyra tillfällen: 16/11, 23/11, 30/11 och 7/12.

Tre tysta timmar. 9 november.

December

Dagretreat. 1 december

Dag-retreat i Vigenstorp

Tänk om det faktiskt är så att vi behöver skapa utrymme i våra liv där vi kan gå ner i varv för att på så sätt frigöra den inneboende energi som vi alla har inom oss? Hur kan du hitta gläntor i tillvaron, platser och stunder då dina system kan stilla sig och det inre bruset få lugna sig? Tillfällen att lyssna inåt och låta dig vägledas av din egen kloka röst.

Ordet retreat betyder ” att dra sig undan i stillhet” och det får du möjlighet till den här dagen. Kanske kan en dag med aktiv återhämtning vara ett sätt att skapa balans i vardagen?

Söndagar kl. 9-16. Det finns lediga platser kvar den 20 oktober och 1 december.

Program:

Morgonyoga

Hälsosam fika

Skogspromenad med inslag av mindfulness

Vegetarisk lunch

Tysta timmen med egentid för reflektion och vila

Yinyoga och meditation

Pris 600 kr. 10 platser per tillfälle.

Varmt välkommen!

Yogaschema hösten 2019

Schemat gäller vecka 37–48 om inget annat anges.

Det finns fortfarande plats på yinyogan på söndagar som startar i vecka 39!

Måndag Tisdag Onsdag Söndag
Yoga
17-18.30
Yoga
17.30-19.00  
Yinyoga
18.30-20.00      
Yinyoga
17-18.30
V 39–42 V 45–48
Yinyoga
19-20.30 
 
     

Här följer en beskrivning av de olika passen:

YOGA . Måndagar 17.00 och tisdagar 17.30

Under 12 veckor kommer du att få möta tre olika former av yoga:

Tillfälle 1–4 Yoga med corefokus. Vi inleder terminen med att landa i kroppen och rikta blicken inåt. Här får du möta grundläggande yogarörelser och positioner. Enkla rörelser, lätt att följa, vänligt, tillåtande, fokus på att bli stark inifrån och ut, både avseende fysisk och mental styrka, stabilitet och flexibilitet. Vi lägger extra tid på rörelser för mage, rygg och höfter och avslutar alltid med en lång och skön avslappning.

Tillfälle 5–8 Core flow & soft yin. När det blir kallare utomhus är det dags att höja temperaturen och pulsen med en något mer fysisk yoga där du får möta t.ex. solhälsningar och vissa andra flödande serier av rörelser med fokus på core och balans. Under sista halvtimmen tar vi fram ullyogamattor, bolster, kuddar och landar i stillhet i några yinyoga positioner. Vi stannar i positionerna i flera minuter vilket är gott både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet.

Tillfälle 9–12 Yinyoga. När vintern kommer lugnar vi ner oss och praktiserar en lugnare typ av yoga där vi stannar i varje position i flera minuter. I sittande och liggande positioner får du sträcka ut kroppen samtidigt som du tränar mentalt genom att uppmärksamma tankar, känslor och signaler från kroppen. Yinyoga är en kombination av kraftfull rörlighetsträning och medveten mindfulnessmeditation som utövas på ett stillsamt sätt.

YINYOGA. Måndagar kl. 19-20.30, onsdagar kl. 18.30-20.00 samt söndagar kl. 17-18.30 (vecka 39-42 samt 45-48)

I sittande och liggande positioner får du sträcka ut kroppen samtidigt som du tränar mentalt genom att uppmärksamma tankar, känslor och signaler från kroppen. Vi stannar i positionerna i flera minuter vilket är gott både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet. Det är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt.  Yinyoga är en kombination av rörlighetsträning och medveten mindfulnessmeditation som utövas på ett stillsamt sätt. Vi använder mjuka ullyogamattor samt kuddar, bolster, block och filtar för att avlasta muskler. Yinyoga passar både dig som aldrig har provat yoga innan och dig som vill komplettera din övriga fysiska träning med rörlighetsträning och mental träning.

Priser:

12 veckor          1650 kr

4 veckor            550 kr 

Kanske har du ett friskvårdsbidrag från din arbetsgivare som du kan använda? Du får ett kvitto av mig som du kan lämna till din arbetsgivare för att använda ditt bidrag.

Tre tysta timmar

Längtar du också efter stillhet, tystnad och tid att landa i dig själv? Då är du inte ensam, vi är många som mår väl av att balansera upp en vardag fylld av intryck, distraktioner, tillgänglighet, kommunikation och prestationskrav. Här får du möjlighet att tona ner både det yttre och det inre bruset och ge dig själv tid till återhämtning, vila och påfyllning av energi. Precis vad både kropp och hjärna kan behöva ibland!

Det blir lugn, mjuk och långsam yoga,  eftermiddagsfika som vi äter tillsammans i tystnad, en stunds egentid samt ett långt pass med stillsam yinyoga och meditation. Första kvarten får vi prata med varandra och du får ställa frågor så du känner dig helt trygg med vad det är vi ska göra. Därefter går ni in i tystnad och det är bara jag som talar och guidar er igenom eftermiddagen.

Lördagar kl. 14-17. Det finns lediga platser kvar den 9 november.

Pris 300 kr. 10 platser per tillfälle.

Varmt välkommen!

Yinyoga & Mindfulness

Längtar du också efter tid för återhämtning och möjlighet att landa i dig själv? Stunder då du kan gå ner i varv för att hitta en större klarhet och ökad känsla av medvetenhet.

Vid de här fyra lördagarna får du kunskaper och verktyg kring yinyoga, mindfulness, självmedkänsla och meditation. Vi inleder med en stunds teori/övningar och övergår sedan till ett långt och skönt yinyogapass som genomsyras av dagens tema.

Teman: Tillfälle 1. Yoga och yinyoga. Tillfälle 2. Mindfulness. Tillfälle 3. Självmedkänsla. Tillfälle 4. Meditation.

Lördagar kl. 15-17 vid följande datum: 16/11, 23/11, 30/11 och 7/12. Plats Friskis& Svettis i Älmhult. Pris: 800 kr. I mån av plats är det möjligt att anmäla sig till ett eller flera tillfällen. (200 kr per tillfälle)


För aktuell information: Följ gärna min sida Vigenstorp Yoga & Mindfulness på Facebook