Välkommen till en plats för hållbar hälsa, personlig utveckling och stillsam återhämtning mitt i den vackra nordskånska naturen!

Det finns så många olika former av yoga. Med åren har min nisch blivit den lugna och härliga yinyogan. För mig handlar yogan numera främst om att komma i kontakt med sig själv, att öka sin medvetenhet, att lyssna på sin egen inre röst och att ha mod att följa sin inre kompass.   För att nå dit behöver vi stilla oss och tona ner bruset av tankar i huvudet. Här hjälper yogan oss med rörelser, långa andetag, mindfulnessövningar och enkla meditationer.

Hos mig yogar du i en liten grupp (max 10 personer) i naturnära lokaler som är inredda för att skapa lugn och stillhet. Du får ett personligt bemötande och är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet av yoga.

Vintervila i Vigenstorp

Välkommen till din yogamatta precis som du är, för att vila, för att andas, för att landa, för att hitta hem till dig själv.

Välkommen till en plats utan några borden eller måsten, utan någons förväntningar på resultat eller produktivitet, utan ordet skynda.

I mellanrummet mellan hösttermin och vårtermin bjuder jag in till Vintervila i Vigenstorp. Kanske är yinyoga nytt för dig och då finns tillfälle att prova om det kan vara något för dig. Kanske går du på yinyoga i Vigenstorp under terminerna och vill hålla i gång din praktik även under terminsuppehållet.

Vintervila – yinyoga i tre veckor

Onsdagarna 30/11, 7/12 och 14/12 kl. 18.30-20.00

Pris 450 kr

Vintervila – yinyoga special

Tisdag 29/11 kl. 18.30-20.30.

Tisdag 6/12 kl. 18.30-20.30

Tisdag 3/1 kl. 18.30-20.30. Här finns lediga platser

Pris 200 kr per tillfälle

Vintervila – tyst retreatdag

Långa sköna timmar på yogamattorna, lugn skogspromenad, en måltid som vi äter tillsammans utan att samtala. Du får njuta av tystnaden, miljön, naturen och kontakten med dig själv.

Så här ser dagens program ut

Samling framför braskaminen med te/kaffe och frukt. Jag berättar om dagen och vi får prata en stund. Sedan går gruppen in i tystnad och jag börjar att guida er genom dagen på ett lugnt och stillsamt sätt.

Vintervila på yogamattorna. Lugna, sköna och vilsamma yinyogapositioner.

Vegetarisk lunch som vi äter tillsammans i tystnad. En stunds egentid efter lunchen.

Lugn skogspromenad i tystnad och närvaro.

Vintervila på yogamattorna. Restorative Yoga och Yoga nidra

Två datum att välja mellan: lördag 3/12 och lördag 7/1. Tid 9.30-15.30

7/1

3/12 Här finns lediga platser

Pris 700 kr

Vintervila – vandringsinspiration & restorative yoga

Jag visar bilder, ger praktiska tips och berättar om mina vandringar i Sverige och på en av pilgrimslederna i Spanien. Vi avrundar med ett par riktigt vilsamma och återhämtande positioner på yogamattorna.

Två datum att välja mellan: Torsdag 1 december kl. 18.30-20.30

Söndag 8 januari kl. 15-17 Här finns lediga platser

Pris 200 kr. (Gratis för dig som går på Yinyoga eller Yinyoga Special under höstterminen-22)

Anmäl dig till aktiviteterna genom att skicka ett sms till 072 3071675 eller ett mejl till liselottejohanssonn@gmail.com. Betalning sker när du har fått ett svar från mig om att du har fått en plats.

Varmt välkommen till Vintervila i Vigenstorp!

Yogakurser under vårterminen 2023

Yinyoga

Måndagar kl. 19-20.30.

Onsdagar kl. 18.30-20.00.

Torsdagar kl. 18-19.30.

Söndagar kl. 17-18.30.

Terminen pågår vecka 2-13. Alla grupper är fulla.

Yinyoga special

Tisdagar kl. 18.30-20.30 vid fyra tillfällen.

Grupp 1: 10/1, 31/1, 21/2 och 14/3

Grupp 2: 17/1, 7/2, 28/2 och 21/3 FULLT

Fyra härliga kvällar med 2 timmar fyllda av yinyoga och kryddade med t.ex.  mjuka yogarörelser, någon vilsam Restorative-position, djupt återhämtande Yoga Nidra, guidad meditation, inspirerande ord och toner. Det blir olika teman och innehåll varje gång.  Fina tillfällen att låta kropp och hjärna få vila och ditt inre rum att få näring.

Vad är yinyoga?

Vi bjuder in kroppen till sittande och liggande positioner där vi stannar i flera minuter. Det är välgörande både för rörligheten i kroppen och för balans och fokus i sinnet. Yinyoga är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. När kroppen placeras i enkla positioner under relativt lång tid stimuleras både fascian och de olika meridianerna i kroppen. Fascian håller ihop hela vår kropp och med åren blir den ofta stel, stram och torr. Yinyogan hjälper oss att mjuka upp fascian. Att skapa ett fritt och fint energiflöde i kroppen genom att stimulera meridianerna är en av yinyogans ursprungliga idéer. Det är därför vi kan känna oss både lugna och energipåfyllda efter ett yinyogapass. Tänk om det faktiskt är så att vi behöver skapa utrymme i våra liv där vi kan gå ner i varv för att på så sätt frigöra den inneboende energi som vi alla har inom oss?  Yinyogans långsamhet erbjuder möjlighet att låta bruset i huvudet stilla sig och hitta kontakten med sig själv.

Sociala medier

Jag finns på Instagram på vigenstorpyoga och på Facebook på Vigenstorp Yoga & Mindfulness.
För aktuell information: Följ gärna min sida Vigenstorp Yoga & Mindfulness på Facebook